Събота, 23 Мар 2024
    
Бургас

Ученици дариха разработените от тях устройства за рехабилитация на „Социален център Бургас“

  22.12.2023 14:34  
Ученици дариха разработените от тях устройства за рехабилитация на „Социален център Бургас“

Екипът ученици Анислава Касърова и Николай Белев от 5. А клас на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, Бургас, успешно разработиха проект „Хайде да се движим и забавляваме“, насочен към подпомагане на хора със специфични потребности. Успяха да се преборят в най-оспорваната категория “Справедливост и социално включване“ на национален конкурс Solve for Tomorrow и да са сред шестте финалисти.

Но най-ценното, е че нашите талантливи ученици превърнаха проекта в своя кауза и дариха разработените от тях устройства на потребителите от център за социална рехабилитация и интеграция към Сдружение „Социален център Бургас“. Устройствата улесняват ежедневната рехабилитация на потребителите от центъра по забавен и непринуден начин.

Средствата за закупуване на устройствата са събрани на Коледния благотворителен базар "Деца даряват на деца" и са отпуснати от училищното настоятелство, а децата подготвиха и подариха и още подаръци за своите приятели. Вълнуващата среща се състоя на рождения ден на центъра.

Поздравления на екипа ученици и техните ментори г-жа Грета Стоянова и г-жа Таня Сребрева, за вдъхновяващата и сърцата работа, вложени в този социален проект.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Призовавам президента Радев да обърне светлината към президентската институция
  22.12.2023 12:15      

  Внимателно наблюдавах изявлението на Радев и разбрах колко важно е било да промени