Суджукът смес е любимият зимен продукт на българския потребител през студените месеци според голяма търговска верига. Клиентите й в България могат да избират от близо 30 предложения за трапезата в този асортимент, които са специално подбрани с традиционни рецепти и подправки. Топ 5 на най-предпочитаните от тях са суджук за сушене и печене, свински гърди с кост, сланина, бабе и петрохан, като през зимния сезон 2022-2023 г. са продадени над 340 тона от тях.
Всеки един регион в България има своята специфика на предпочитания – в Североизточна България, например, фаворит е суджукът за сушене и печене, докато в Северозападна - това са бабе и бахур.
Проучванията на веригата показват, че в София се консумират по-мазни артикули и на особена почит е сланината. Една четвърт от продажбите й във веригата в страната са се реализирали в София, а столица на зимните продукти е Враца.