Сряда, 18 Сеп 2024
    
Спорт

Кметът отличи трима успешни спортисти

  15.09.2024 10:52  
Кметът отличи трима успешни спортисти

Кметът Димитър Николов отличи трима бургаски спортисти за постигнатите от тях значими успехи.
Това са Стела Енева от СК „Джавелин“, лекоатлетката Илияна Мичевска и ветеранът щангист Петър Борисов.

„Вие сте гордост за Бургас и вярвам, че със своите успехи ще мотивирате много състезатели, които на свой ред да прославят името на нашия град. Бъдете преди всичко здрави и продължавайте все така да влагате много енергия и силен дух както в подготовката, така и в състезанията“, каза кметът Николов.

Стела Енева – състезателка на СК „Джавелин“- Бургас завоюва 4-то място на параолимпийските игри в Париж 2024 в дисциплината хвърляне на диск. Тя постигна резултат от 30.59 метра в категория f57. Този резултат е най-добър за нея за сезона. Стела Енева беше в конкуренция с 12 състезателки в тази категория.

Илияна Мичевска от Лекоатлетически клуб „Бургас 98“, с треньор Вяра Чавдарова, стана двукратна световна шампионка за глухи. Бургаската лекоатлетка финишира с най-добро време в дисциплините 400 и 800 метра гладко бягане при девойките старша възраст. Илияна Мичевска е ученичка в СУ „Юрий Гагарин“.

Петър Борисов стана световен шампион по вдигане на тежести на проведеното първенство за ветерани през септември в град Рованиеми, Финландия. Това е поредният му голям успех след като спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия.