Сряда, 18 Сеп 2024
    
Айтос

Гордост! Млади айтоски огнеборци ще представят България на международен форум

  15.09.2024 12:13  
Гордост! Млади айтоски огнеборци ще представят България на международен форум

Георги РУСИНОВ

 

Отборът на СУ „Никола Вапцаров“ в Айтос е спечелил първо място на национално състезание по противопожарна безопасност и ще представя Бургаска област и България на международен форум в Тренто, Италия. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Бургас, комисар Николай Николаев.

„Подготвихме немалка група деца. Само в Община Бургас влязохме в седем училища, създадохме седем отбора на млади огнеборци и проведохме районни състезания. Победител на областното състезание стана отборът от СУ „Никола Вапцаров“ – Айтос. Колегите от Пожарната в Айтос се справят изключително добре с превенцията“, заяви комисар Николаев.

Айтозлиите, които показаха отлична подготовка, спечелиха не само областното, но и националното състезание, което им дава право да представят страната на международната сцена.

„Гордеем се с тях и сме уверени, че всяка година има нови млади огнеборци, в които успяваме да възпитаваме противопожарната култура“, добави Николаев.

Превенцията сред младите остава приоритет за РДПБЗН-Бургас, като през новата учебна година се предвиждат лекции и обучения по пожарна безопасност в началните и основни училища, както и в гимназиите.

„Ще се опитаме да сме в помощ на учителите и да повишим знанията на децата по тези важни теми“, допълни комисар Николаев.