Вторник, 17 Сеп 2024
    
Бургас

С пъстро хоро „Меден рудник“ отбеляза своя празник

  15.09.2024 16:02  
С пъстро хоро „Меден рудник“ отбеляза своя празник

С богата фолклорна програма жителите на „Меден рудник“ отбелязаха празника на комплекса. Тържествата започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на първите заселници, които идват като бежанци от Беломорска Тракия и се установяват в покрайнините на днешен Бургас. Паметникът се намира в двора на ОУ “Найден Геров”.  
По традиция празникът на най-големия бургаски комплекс бе изпъстрен с много музика и веселие. На празничната сцена се изявиха:

Детска фолклорна група „Звъника” при НЧ „Паисий Хилендарски 1928”
Гайдарска школа при НЧ „Паисий Хилендарски 1928”
Детска танцова школа „Лазур“ при ОУ „Найден Геров“
Детска градина „Делфин“
Детска градина „Пинокио“
Дамска фолклорна група „Орхидея” към ПК „Демокрация”
Дамска фолклорна група „Шарена китка“ при ПК „Златна есен“
Фолклорен танцов клуб „Медено котле”
Фолклорен танцов клуб „Пламък“
Оркестър „Бургас” и солисти – Яна Биюкова и гост солисти Таня Стоева, Цветелина и Панайот Стойчеви

Приветствие към жителите на „Меден рудник“ отправи кметът Димитър Николов. 

„Уважаеми съграждани, изключително съм щастлив да съм сред вас и заедно да отбележим празника на „Меден рудник“. Продължавайте все така ревностно да пазите своите традиции и да ги предавате на младите поколения. „Меден рудник“ ще продължава да се развива и да става още по добро място за живеене. Ще продължим да облагородяваме междублоковите пространства, ще бъде подобрена инфраструктурата. Предстои изграждането на нови пространства за културни прояви и спорт. Пожелавам ви здраве и благоденствие“, каза в обръщението си към жителите на комплекса кметът Николов.

Приветствие към жителите на „Меден рудник“ отправи и териториалният директор на район „Възраждане“ Магдалена Манолова, която призова жителите на комплекса да продължават да пазят своите традиции и да посрещат предизвикателствата с вяра и оптимизъм. 

Празникът в „Меден рудник“ се организира от НЧ „Паисий Хилендарски 1928“ и Община Бургас.