Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бургас Култура

Спектакълът „Исус Христос Суперзвезда“ в Бургас– „Искаме още от същото“

  18.09.2024 15:40  
Спектакълът „Исус Христос Суперзвезда“ в Бургас– „Искаме още от същото“

Бургаската публика дочака спектакъла събитие, награди артистите и музикантите с 10-минутен бис

 

Силвия Шатърова

 

Бургаската публика дочака да види в Летния театър най-гледания и коментиран спектакъл на пловдивската опера „Исус Христос Суперзвезда“ и чакането си струваше. Думата уникално вече е слаба за онова, което сътвориха солистите, хорът, оркестърът и балетът на Опера Пловдив. Най-добрият мюзикъл, поставян в България, така го определят в музикалните среди заради замисъла, сценографията, изпълнителите, костюмите и декорите.

Силно визуален, модерен, спектакъл събитие, а коментарите след него продължават. Пълна зала и разбираща и отдадена публика, която се потопи в спектакъла, харесваща творчеството на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс. Историята, която никога няма да остарее и да ни остави равнодушни, историята за неразбраните и богоизбраните, за хората, които са умирали за Истината.

Това е българският културен продукт, който със сигурност може да излезе на световна сцена, и то без никакво притеснение, с него можем да се гордеем, с авторите и изпълнителите му също, „адреналин до  небето и суперкастинг“, „Много енергия, себераздаване , силна режисура , великолепни сценични решения, въздействащ балет и вокални постижения. Нямаше шупла в този грандиозен спектакъл. Не те пуска за минута, а сълзите бликат от очите“, са само част от коментарите, които изпълниха социалната мрежа часове след спектакъла.

Забележителна режисура и сценография на Веселка Кунчева, уникални изпълнители в ролята на Исус – Николай Воденчаров-Никеца, Юда – Владимир Михайлов, Мария-Магдалена – Юлия Йорданова-Керана, Пилат Понтийски – Цвети Пеняшки. С 10-минутен бис ги награди публиката.

Благодарим, че ни накарахте да съпреживеем, да пеем, да се вълнуваме и още да ни държи това и както се казва: „Искаме още от същото“

 

 

Действащи лица

 

Режисьор – Веселка Кунчева

Диригент – Константин Добройков

Действащи лица и изпълнители:

Исус Христос – Николай Воденичаров - Никеца – гост

Юда Искариотски – Владимир Михайлов – гост

Мария-Магдалена – Юлия Йорданова - Керана – гост

Пилат Понтийски – Цвети Пеняшки – гост

Каяфа – Владимир Ников

Анна– Константин Кацаров – гост

Петър – Август Методиев

Симон Зилот – Марк Фаулър

Цар Ирод – Евгений Арабаджиев

Солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив