Петък, 27 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Симеон Дянков: Пеевски остава евроатлантик, а Ахмед Доган е повлиян от Русия!

  19.09.2024 12:40  
Симеон Дянков: Пеевски остава евроатлантик, а Ахмед Доган е повлиян от Русия!

Бившият финансов министър Симеон Дянков е на мнение, че ДПС-Ново начало на Делян Пеевски ще има по-добри резултати от Алианс за права и свободи на Джевдет Чакъров и Ахмед Доган. 

Според него има влияние върху българския политически живот. "Пеевски остава евроатлантик, а Ахмед Доган е повлиян от Русия", категоричен бе Симеон Дянков. 

И допълни: "Това се вижда от състава на техните групи, отбеляза Дянков и даде пример: Всички, които са „за“ влизане в Еврозоната останаха с Пеевски – Цонев, Михайлова, Анастасов, а на хората около Доган им харесва да имат евро, но всички други трябва да имат рубли".

Няма политици, няма партии, които да могат да дадат визия за България. На поредните предсрочни парламентарни избори отново да има явен резултат, който да ни доведе до редовно правителство, посочи Дянков пред bTV, цитирани от Блиц. 

По думите му това, което се е объркало с мандата на ГЕРБ след последните избори е, че ДПС се разцепи. Иначе ГЕРБ, ДПС и ИТН са имали мнозинство да направят редовно правителство. За изненада на поне някои от нас ДПС се разцепи - дали бе по проруска линия, това може би е вярната причини заради това, което се случи, коментира Дянков.