Петък, 27 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Без изненада! Цончо Ганев е първи в Бургас за „Възраждане“

  20.09.2024 11:24  
Без изненада! Цончо Ганев е първи в Бургас за „Възраждане“

Георги РУСИНОВ

 

Без особено голяма изненада водачът на „Възраждане“ в Бургас е ясен. И това е Цончо Ганев. Това заяви за „Черноморски фар“ организационният секретар за морския град на партията и общински съветник Александър Койчев.

„Г-н Ганев е водач в Бургас още от първото явяване на парламентарни избори на „Възраждане“. Листата все още не е уточнена цялата. До края на седмицата ще са ясни и останалите в нея. Може да има едно-две нови имена, но те ще са на по-задни позиции. Общо взето се запазва като от предните избори. Идеята е да е по-компактна, с по-ярки личности в нея. Не търсим задължително 28 човека, за да е пълна“, коментира той.

По думите на Койчев, „Възраждане“ винаги се бори за първото място, но крайната оценка дава избирателят.

„Ще видим на 28 октомври каква е тя“, уточни той.

От партията на Костадин Костадинов отново призовават за висока избирателна активност, тъй като е „най-сигурното лекарство срещу купения и корпоративния вот“.

„Има я тази опасност да е още по-ниска този път, но пък е възможно и процесите в БСП и ДПС да доведат до по-висока активност“, каза Койчев и добави:

„Ще проведем позитивна кампания. Ще заложим на нещата, които направиха нашите народни представители в парламента за краткото му съществуване, да могат да се запознаят хората“.

Почти сигурно е, че досегашните депутати Борис Аладжов и Звезделина Каравелова ще са в челните места.