Петък, 27 Сеп 2024
    
Средец

Кулминацията на тържествата за празника на Средец започна днес

  21.09.2024 11:17  
Кулминацията на тържествата за празника на Средец започна днес

Днес е кулминацията на тържествата за празника на Средец.

Те започнаха с поднасяне на цветя на паметника на Продан Гарджев. След това се проведе тържествена сесия на Общинския съвет и откриването на изложба, посветена на археологически разкопки на местността Калето.

Следобед е предвиден Фестивал на пчеларите и пчелните продукти. Той ще се проведе на площад "България". Пак там от 17 часа ще има концерт на Местната инициативна група.

Утре предстои освещаване на нов храм „Успение Богородично“ в града. 

Храмът започва да се строи през 1999 година с помощта на дарения, основно на жители на общината. В неделя за освещаването му пристига лично сливенският митрополит Арсений, съобщи кметът Иван Кичев

В неделя празничните събития продължават в 9,30 часа с велопоход Аврамов мост – село Дюлево. Тържествено ще бъдат отбелязани и 116 години Независима България, отново на площад "България".

А вечерта от 19 часа на площада пред общината ще се проведе празничен концерт с участието на Яна Биюкова,  Лазар Налбантов, оркестър „Жарава“, Нелина, Руси Русев и фолклорна школа „Огин“, Нелина и Руси Русев.  Вечерта ще завърши с празнична заря.