Петък, 27 Сеп 2024
    
Поморие

Съветници провалиха сесията на ОбС в Поморие

  24.09.2024 14:33  


Общинският съвет (ОбС) в Поморие не успя да събере кворум и от втория път. След час почивка в залата отново се регистрираха само 10 общински съветници - осем от ГЕРБ, един независим и един представител на БСП.

Председателят на Общинския съвет Адам Адамов прекрати редовното заседание и насрочи нова дата - 3 октомври, при същия дневен ред.

Днес 11 съветници не влязоха в зала. Отсъстваха народните избраници от ДПС, един от БСП и съветниците от местната коалиция "Земеделски народен съюз" (ЗМС) (ЗМС, "Продължаваме промяната - Демократична България", "Има такъв народ"). Девет от тях са подали предварително уведомление, че няма да присъстват, като някои са посочили здравословни причини.

Общинската съветничката Петя Арнаудова поиска всички отсъстващи да представят доказателства за причините да не се явят на днешното заседание. Изправени сме пред едно тенденциозно поведение, което е крайно несериозно и несъвместимо с поста на общинския съветник. Докладните днес имат социален аспект и са важни за обществото, заяви Арнаудова, цитирана от БТА.

Обърнете внимание кои общински съветници отсъстват. Тези хора вече се похвалиха, че са мнозинство и са поели управлението. Когато имате претенции да сте управляващи и най-демонстративно взехте главите на двама председатели на групи, къде сте сега. Няма ви, защото ви е страх, каза кметът Иван Алексиев.

Четиринайсетото редовно заседание на ОбС-Поморие трябваше да се състои днес, а началото му да е от 10:00 часа. Общо двайсет и три точки включваше предварително обявеният проект на дневен ред. В него бяха включени докладни, които са свързани с отчета на МБАЛ и Медицинския център в Поморие, отчета на бюджета за 2023 г., отпускане и изплащане на еднократни парични помощи в полза на физически лица за медицински нужди, решение на Общинския съвет за съгласуване на проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация за УПИ VII, VIII и IХ, кв. 64 и др.

Очаквайте коментара на кмета Иван Алексиев