Петък, 27 Сеп 2024
    
Мнения Поморие

Кметът на Поморие Иван Алексиев: Вирусът АПС и придатъкът им ЗНС провалиха сесията

  24.09.2024 16:38  
Кметът на Поморие Иван Алексиев: Вирусът АПС и придатъкът им ЗНС провалиха сесията

Кметът на Поморие Иван Алексиев заяви, че основният мотив днес част от съветниците да не отидат на сесия е предизборната кампания и интереса на крупен бизнесмен, които се нарушават с докладна записка. За него няма драма, но в дневния ред са били  изключително важни решения, като отчет за изпълнението на бюджета за 2023 година, отчет за изпълнението на бюджета за деветмесечието за 2024 година, Програма за развитието на МБАЛ – Поморие, отчет на Търговските дружества МБАЛ – Поморие, Медицински център, Чистота- Поморие, както и отпускане на средства за операция на  младеж и средства за инвитро процедури.

Тези съветници от ПП, ИТН, ЗНС, АПС, които толкова се клеха преди 11 месеца, че ще работят за благото на жителите на Община Поморие, заради една единствена точка, която обслужва интересите на един виден бизнесмен, се превърнаха в лакеи и слуги на бизнесмена, а не в хора, които са избрани от жителите на Община Поморие да работят за тях и за развитието на Поморие и за щастливото детство на нашите деца“,заяви Алексиев и допълни, че  този модел на държавата е приложен преди 11 месеца в община Поморие и сега е активиран. Хората трябва да видят какво се случва в община Поморие и какво ги очаква в държавата и занапред.

Той не повярва, че всички съветници са  болни, както са заявили.

„Можете ли да си представите толкова съветници рязко да се разболеят, но оказа се, че имало вирус. Вирусът е АПС плюс придатъка им ЗНС – това е вируса", категоричен бе той.

Следващата сесия ще е на 3 октомври.