Петък, 27 Сеп 2024
    
Поморие

Започва изграждането на нов физкултурен салон в училището в Каблешково

  26.09.2024 11:29  
Започва изграждането на нов физкултурен салон в училището в Каблешково

В двора на Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ – Каблешково започва изграждането на нов физкултурен салон. На първата копка присъстваха кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на Каблешково Ивайло Душев, директорът на училището Ралица Стоянова, гл. експерт „Младежки дейности и спорт“ Аделина Чолева, част от педагогическия колектив и представители на фирмата изпълнител.

„Децата имат нужда да спортуват, да имат добра база както за умствена, така и за физическа активност. А тази база се изгражда с общи усилия – на учебните заведения и на местната власт. Радвам се, че Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ ще разполага с нов физкултурен салон“, каза кметът Иван Алексиев. Той поясни, че дейностите по обновяване на салона в Средно училище „Иван Вазов“ – Поморие също са почти на финала, като се работи и по проекта в Основно училище „Христо Ботев“ – Поморие.

Новата сграда ще включва многофункционална зала и необходимите обслужващи помещения, съобразно потребностите на учащите. Сградата е на един етаж със скатен покрив, а пред нея ще бъде оформено входно пространство с възможност за изчакване. Площта на сградата е 725,70 кв.м. Входът ще отвежда в просторно фоайе, от което ще бъдат достъпни основната зала, 2 броя съблекални, всяка със санитарно-хигиенно помещение. В залата се разполагат учебно-тренировъчни полета за баскетбол и волейбол.

С проекта са спазени изискванията на Наредба № РД-02-20-2 от 26.01.2021 г. за определяне на изискванията за достъпност.