Петък, 27 Сеп 2024
    
Царево

Общински съвет - Царево гласува проекти за милиони в общината

  26.09.2024 13:37  
Общински съвет - Царево гласува проекти за милиони в общината

На тринадесетото редовно заседание на Общинския съвет в Царево, проведено на 26 септември 2024 г., бяха гласувани ключови решения за бъдещото развитие на инфраструктурата в общината. Средствата, освободени след изплащане на съществуващия дълг, ще бъдат насочени към нови проекти, включително преустройство на незавършена сграда в медицински център в Царево и благоустрояване на прилежащото дворно пространство с изграждане на открит паркинг.

Сред най-важните обекти, които ще бъдат реализирани, са:

*Детска градина "Ален Мак" в Царево – внедряване на мерки за енергийна ефективност и изграждане на фотоволтаична инсталация както в основната сграда, така и във филиала.

*Медицински център в Царево – преустройство на сградата и благоустрояване на дворното пространство, включително изграждане на паркинг.

*Детска градина "Делфинче" в Ахтопол – ремонт и подобрения на дворното пространство.

*ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ахтопол – монтаж на нов котел и цистерна за гориво, обновяване на физкултурния салон и спортното игрище.

*Физкултурен салон към ДГ "Ален Мак" – изграждане на пристройка към съществуващата сграда за подобряване на условията за спорт.

*Кметство с. Лозенец – основен ремонт на сградата.

*Зона Север - Царево – изграждане на ново улично осветление, а в с. Синеморец въздушното осветление ще бъде заменено с подземна кабелна мрежа.

*Гробищен парк с. Лозенец – изграждане на нов гробищен парк поради запълване на капацитета на съществуващия.

*ПУП и нов мост – одобрен е план за изграждане на дънен праг към нов мост по пътя Царево - Варвара - Ахтопол - Синеморец.

Едно от важните решения на заседанието е одобряването на околовръстни полигони, което ще позволи редица земи в землищата на населените места да се признаят за урбанизирани територии. Това ще улесни гражданите при урегулиране на техните имоти и ще създаде нови възможности за инвестиционни проекти.

Кметът на Царево, Марин Киров, отправи покана към общинските съветници и гражданите за участие в предстоящите обществени обсъждания. Те ще се проведат в различни населени места на територията на общината и ще включват отчет за дейността на общинската администрация за изминалата година.