Петък, 27 Сеп 2024
    
Бургас Култура

Нови попълнения в трупата на Кукления театър в Бургас

  26.09.2024 15:15  


 

 

Дона МИТЕВА

Трупата на Куклен Театър Бургас се увеличи с още три прекрасни нови попълнения. Със спектакъла "Къде отиваш, конче?" своят дебют в театъра правят актьорите Никол Големанова, Николай Николов и Станислава Каменова-Зафирова, хвалят се от институцията.

Самата премиера  бе в сряда. Зрителите  преживяха  вълнуващи приключения с едно малко конче, което попада в големия свят. В премеждията по пътя си, то се научава да бъде смело и среща добри приятели.

„Къде отиваш конче?“ е едно от най-хубавите произведения на писателката Рада Москова. Пиесата е преведена на повече от десет езика и е играна по целия свят.

Със спектакъла се отбелязва и 90-та годишнина на авторката на пиесата Рада Москова.

Режисьор е Борислав  Петранов, сценография и кукли: Ханна Шварц. Музиката е на Владимир Кърпаров, а хореографията на Димитър Пейчев. Мултимедийната среда осигурява Момчил Алексиев.

Участват: Станислава Каменова-Зафирова, Гергана Анмахян, Никол Големанова, Калин Зафиров, Николай Николов.

„Пожелаваме дълго галопиране на представлението, което винаги да завършва победоносно в сърцата на публиката.

Приветстваме с добре дошли на борда на приказния кораб "Куклен Театър Бургас" новото попълнение и им желаем безкрайно вдъхновение, творчески сили, любов и всеотдайност към изкуството и публиката. Вярваме, че тепърва ще зарадват бургаската публика с още много прекрасни роли“, написаха на страницата на кукления театър в социалната мрежа.