Понеделник, 30 Сеп 2024
    
Култура

За трета поредна година фестивалът Ереван пристигна в Бургас

  30.09.2024 10:55  
За трета поредна година фестивалът Ереван пристигна в Бургас

Мария Николова

 

         С дефиле и усмивки започна едно от любимите  събития  в Бургас. Фестивалът на арменската култура с песни, танци и базар докара Ереван в Бургас.

          Събитието започна пред арменската църква, където участниците в тазгодишното събитие тръгнаха към Приморски парк, където продължи на открита сцена“ Охлюва“  с концерт. Публиката се беше събрала още преди това  и с нетърпение очакваше програмата.

           На място присъстваха Вартануш Топакбашян, главен редактор на вестник "Ереван", Диана Саватева, Стефан Диомов, а събитието откри с песен талантливата Елизабет Армен.       

          Арменски състави пристигнаха от различни краища на страната, част от които от Бургас, Варна, Хасково и Русе, като участие взеха също и  от Букурещ в Румъния и Комотини в Гърция.

          Посетителите можеха да се запознаят, както с традиционни дрехи, така и с арменски народни танци и храни. На място бе организиран и благотворителен базар, където посетители можеха да се насладят на много деликатеси от Армения.

         Фестивалът се провежда за трета поредна година, като всяка следваща набира все по - голяма популярност. Голяма част от публиката, която присъстваше, остана впечатлена от програмата и нетърпение очаква събитието отново.