Понеделник, 30 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Огромна подкрепа за ДПС Ново начало при стартта на кампанията

  30.09.2024 09:14  
Огромна подкрепа за ДПС Ново начало при стартта на кампанията

Огромна подкрепа за ДПС – Ново начало при старта на кампанията ДПС – Ново начало откри кампанията си в област Бургас с мощна подкрепа от страна на членове и симпатизанти. От партията са категорични, че листата, съставена изцяло от местни хора, ще донесе най-добрия изборен резултат до момента. Водач е безспорният авторитет и дългогодишен кмет на община Руен Исмаил Осман. Той е едно от най-разпознаваемите лица в ДПС, с много управленски опит зад гърба си. „Имаме най-силната листа в бургаска област, а може би и в страната. Както казва председателят ни Делян Пеевски тези избори са нашият шанс да започнем отначало и да изградим стабилно бъдеще. Ще го направим заедно. Време е за ново начало с номер 8 в бюлетината на 27 октомври.“ – каза Исмаил Осман пред препълнената зала в айтоското читалище.

Той призова хората да не се страхуват и да сигнализират за всички опити да бъдат сплашвани и притискани. За процесите в ДПС Исмаил Осман направи интересно сравнение с препратка към любимия си футболен отбор: „Когато се смени треньора не изоставяме отбора си. Не знам някой от цесекар да е станал левскар и обратно, защото треньорът се е преместил. Всички тук сме останали в партията си, работим за нея, не я предаваме без значение кой е начело. Отборът е ценност!“ – продължи водачът на листата. Листата на ДПС-Ново начало за бургаски изборен район е съставена изцяло от метни лица, като е търсено представителство на всяка една община. От залата се чуха коментари, че за първи път няма „парашутисти“ и хора спуснати „отгоре“.

Трети е дългогодишният народен представител Хюсеин Хафъзов. В емоционална реч той очерта основните приоритети на партията в бъдещото Народно събрание. „Реформите в партията ни позволиха да съставим листа от кандидати, които няма да строят жилищни кооперации, а пътища, които ще се грижат за вас, техните избиратели. Знам, че ще подкрепим свободата, равноправието и прогреса на България. Родина винаги трябва да се обича и да се развива. Надяваме се, че това ще са последните избори.“ – каза Хафъзов и призова за единство и сплотеност. Областният лидер на партията Христо Широков също подкрепи представянето на листата и заяви, че няма да допусне провокации и негативна кампания. “ДПС - Ново начало стои зад всеки от вас. Времената на страх приключиха. Излезте 27 октомври и поискайте новото начало, прекалено дълго го чакаме. В тази кампания няма да говорим за страхове, за миналото и всички манипулации в него, но няма и да ги забравим. В тази кампания излизаме заедно с ясни позитивни послания за свободен избор, по-добър живот, стабилност и развитие.“ – заяви Широков. „На предните избори избирателите ни направиха втора политическа сила. Поискаха от нас да поемем отговорността да управляваме. Гласът им не беше зачетен и днес България е хвърлена в политическа криза, без правителство. Това повече няма да се случи. Гласът ви ще бъде зачитан винаги, защото новото начало е от хора за хората.“ – коментираха от бургаската структура на партията. С бурни аплодисменти залата посрещна втория в листата Калин Стоянов и го нарече „човекът, който чупи комфортно разпънатите политически чадъри“. Бившият министър на вътрешните работи мотивира решението си да направи крачка към политиката с желанието си да се противопостави на политическия реваншизъм в строго професионалните държавни структури.

„След безпринципното ми отстраняване като министър единствения човек, който ми подаде ръка беше г-н Делян Пеевски. В този исторически за България момент, когато е налице енергията за ново начало, заедно трябва да застанем на страната на евроатлантическото развитие и зад гърба на хората с експертиза и доблест.“, каза Калин Стоянов и благодари за множеството са подкрепата. В събитието за единство и активност на 27 октомври призова и кметът на Община Сунгурларе инж. Димитър Гавазов. Той, редица кметове на кметства и общински съветници подкрепиха кандидати за народни представители на ДПС – Ново начало.