Неделя, 06 Oct 2024
    
Бургас Култура

Пъстро дефиле в Бургас за рождения ден на „Чанове”

  06.10.2024 16:48  
Пъстро дефиле в Бургас за рождения ден на „Чанове”

 

 Фолклорни групи от цялата страна се събраха в Бургас за рождения ден на клуб по български народни танци „Чанове”. В града  клубът се развива  под ръководството на  семейство- Албена и Севдалин Трендафилови.

Пъстрото им шествие обедини Бургас за благотворителната кауза в помощ на Лазаринка Стоянова, която се нуждае от скъпоструващо лечение.

Сметката е: BG67STSA93001526766274 – банка ДСК, за Лазаринка Стоянова Бончева.

В Бургас клуба съществува от 2009г. под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови и се радва на голям интерес. Началото бе положено октомври 2009г. в ОУ „Любен Каравелов” в ж.к. “Възраждане”, където продължават и до днес. В момента репетиции се водят и на още три места – ДГ „Ханс Кристиян Андерсен”(нов корпус) в ж.к. Лазур; ДГ „Звездица Зорница” в ж.к. „Зорница“ и в сградата на ТПК „Черноморка“ (на кръговото движение на „Трапезица“) в ж.к. Братя Миладинови. Клубът взема активно участие в много от мероприятията на Община Бургас, подпомага различни благотворителни каузи, представя се отлично в много фестивали в цялата страна – Варна, Русе, Малко Търново, Пазарджик, Казанлък, Поморие и други.

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Делян Пеевски: Всяко ново начало е пътят към по-хубавото утре
  06.10.2024 08:52      

  Всяко ново начало е пътят към по-хубавото утре. Това заяви председателят на ДПС и