Сряда, 16 Oct 2024
    
Бургас

Държавен архив -Бургас награди приятели и читатели за празника си

  11.10.2024 11:39  

Десислава Лилова(вляво)връчи наградата на Данка Георгива
  Чф

По повод Деня на българските архивисти Отдел „Държавен архив” – Бургас организира среща с номинирани в категорията „Приятел на архива” за 2023 г., които не можаха да присъстват на тържеството на 9 юни в архива, за да връчи грамотите им, както и с дарители и бивши служители, с които да сподели празника.

Също така, за празника бе публикувана и дигитална изложба, посветена на 80-годишнината на легендарния ръководител на Летище Бургас Калин Барзов, която надниква в биографията и служебната дейност на г-н Барзов.

Приятелите на архива, които получиха своите грамоти, за популяризирането на документалното богатство на Държавен архив – Бургас и подпомагащи дейността му, бяха в. „Черноморски фар“ и Народно читалище „Фар – 1946”.

От името на медията грамотата получи  главният редактор Силвия Шатърова. „За нас винаги е било чест да сте сред нашите приятели, вие сте първите откриватели на интересни теми и сюжети и сътрудници на медията, през годините сте показали и журналистически хъс към интересни теми от миналото“, заяви тя.

В категорията „Читател на 2023 г.” Отдел „Държавен архив“ – Бургас връчи грамота на адв. Ненчо Драгнев, който е единият от двамата отличени в тази категогия. Той получава отличието по показателя за най-много прегледани архивни единици в читалнята на ахива 185 бр.

На празника бе връчена и грамота за дарение на д-р Вида Буковинова, която не спира да предава ценни документи в Държавен архив – Бургас.

За празника пристигна и Пепа Димитрова - дългогодишен архивист, за която работа й е била призвание, а сърцето й е още в архива. Защото няма бивши архивисти!

По време на празника, от името на председателя на Държавна агенция „Архиви”, бяха връчени плакет за заслуги и грамота за удостояване с почетен знак на директора на дирекция „Регионален държавен архив” – Бургас Данка Георгиева. Самата тя заяви, че вече 35 години не перстава да намира работата си за скучна и винаги поглежда на всяка нова единица и находка с любопитство и интерес.

По повод Деня на българските архивисти Държавен архив – Бургас изказва огромната си благодарност за доверието и подкрепата на всички свои приятели и дарители на документи, и поздравява всички колеги.

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Цончо Ганев: „Възраждане“ е единственият гарант за мир
  16.10.2024 10:18      

Опасността от разрастване на военните конфликти в Украйна и в Близкия Изток и въвличането и на Бъ