Събота, 26 Oct 2024
    
Бургас Култура Любопитно

В Бургас отбелязват 30 години от създаването на Школата по атракционни изкуства

  18.10.2024 16:08  
В Бургас отбелязват 30 години от създаването на Школата по атракционни изкуства

Не пропускайте това  заредено с много настроение  събитие в което магията триумфира, насладете се на хула-хоп, баланс цилиндри, свободна стълба, кристал баланс, клоунада, меджик бокс, жонгльорство, пластика, моноцикли, животни – костюми и още много изненади

Като роден и отраснал в Бургас основателят на школата по атракционни изкуства Бойчо Костадинов остава неизменно свързан с града и неговия културен живот. За това без никакво колебание   отбелязва 30-гидишната история  на инициативата  в морския град с вълнуващ спектакъл на 21 октомври, понеделник, от 19.00 часа в Културен дом НХК. Входът е свободен.

В спектакъла ще се включат над 30 участници в три възрастови групи. Те ще демонстрират своите умения в различни направления: хула-хоп, баланс цилиндри, свободна стълба, кристал баланс, клоунада, меджик бокс, жонгльорство, пластика, моноцикли, животни – костюми  и др. На сцената освен настоящия екип на школата ще се изявят и много бивши възпитаници, участие ще вземат още  Танцова школа „Крис“ и Мажоретен състав при ПГСАГ „Кольо Фичето“ с ръководител Лорета Йовчева.

Школата макар и ситуирана в София към момента продължава да бъде свързана с град Бургас като взима активно участие в най-обичания младежки формат "TEEN BOOM FEST" . Тази пролет групата проведе  лагер в базата на Международния младежки Център в комплекс "Меден рудник" и направи самостоятелен концерт и въздействащо огнено шоу със заря.

Школата има за цел да  популяризира  атракционното изкуство сред деца и младежи, главно насочена към рисковите групи в обществото.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас.


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Звезделина Каравелова: Нужни са инвестиции в инфраструктурата и в малките населени места
  23.10.2024 10:18      

При сериозен интерес от страна на гражданите премина отворената среща на кандидата за народен пре