Неделя, 20 Oct 2024
    
Бургас

Връчиха годишните награди “Лекар на Бургас“ за 2024 г.

  20.10.2024 09:41  
Връчиха годишните награди “Лекар на Бургас“ за 2024 г.

С голям и тържествен концерт-спектакъл бяха връчени Годишните награди „Лекар на Бургас“ за 2024“ г. Празничното събитие се проведе в Културен дом НХК под надслов: „За лекарите на Бургас – с благодарност!“.  

На него присъстваха над 500 бургаски лекари, медицински сестри и специалисти от всички болници, диагностично-консултативни и медицински центрове в Бургас.  
Наградата "Лекар на Бургас 2024" в категория „Лекар с най-голям принос за утвърждаване авторитета на лекарското съсловие в Бургас“ бе присъдена на доц. Владимир Корновски - кардиолог в болница "Сърце и мозък". Доц. Корновски печели наградата за втори път.
В категория "Лекар на бургаските граждани" отличието взе д-р Диян Господинов - кардиолог в Медицински център "Д-р Стайков".
Преподавателят в Медицински факултет на Университет "Асен Златаров" проф. Минко Минков бе отличен за "Любим преподавател - Лекар на годината".
Отличените и лекарите в залата бяха поздравени от зам.-кметът с ресор здравеопазване Михаил Ненов, председателя на Районната колегия на Български лекарски съюз - Бургас д-р Жени Стоичкова, зам.-ректора на Уноверситет "Проф. Асен Златаров" проф. Ирена Марковска и представители на организациите на медицинските сестри и на фармацевтите.
Наградите "Лекар на Бургас" се присъждат в знак на признателност за труда, всеотдайността и професионализма на всички лекари на Бургас, посветили живота си на медицината и на призванието да се грижат за здравето на хората.  


В концерта взеха участие едни от най-обичаните бургаски изпълнители – Вокална формация „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева, фолклорен ансамбъл „Зорница“ с ръководител Николай Парушев, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ с ръководител Марио Егов, Клуб по спортни танци „Бургас 1975” с ръководител Андрей Тодоров, Георги Дюлгеров, Людмил Михайлов, Лора Паносян и Ния Стоянова – солист при вокална формация ”Морски песъчинки”.
В ролята на водещи на спектакъла бяха д-р Лорис Мануелян и д-р Милена Петрова.
Церемонията "Лекар на Бургас" се организира от Община Бургас, Районна колегия на Български лекарски съюз - Бургас и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.