Понеделник, 21 Oct 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Александър Койчев: Нужни са инвестиции във ВиК-сектора

  21.10.2024 10:29  
Александър Койчев: Нужни са инвестиции във ВиК-сектора

Нужни са сериозни мерки, за да се ограничат загубите по водопреносната мрежа в региона, но и в страната, коментира кандидатът за народен представител за Бургас от „Възраждане“ Александър Койчев. Загубите в област Бургас са над 52% и те са сравнително ниски, в сравнение с тези в останалата част на страната, посочи третият в листата. Това разхищение на питейна вода  трябва да бъде прекратено, категоричен е Койчев. 

„Загубата идва основно от старите азбесто-циментови тръби извън населените места, които трябва да бъдат заменени  с нови, полиетиленови тръби, с висока плътност. Нужна е спешна намеса от страна на държавата, с цел максимално бърза подмяна на компрометирани участъци от водопроводите“, подчертава кандидатът на „Възраждане“. 

Има съмнения и за нелегални включвания към мрежата, които допълнително увеличават тези загуби, смята Александър Койчев, който си поставя като приоритет работата в тази насока. 

Сред другите задачи, които третият в листата за Бургас определя като приоритетни, ако бъде избран за народен представител, е развитието на факултета по фармация към университета „Проф. д-р Асен Златаров“. То е от ключово значение за целия регион, защото ще отговори на търсенията на пазара на труда и ще подпомогне развитието на висшето образование в областта добавя кандидатът на „Възраждане“.

Другият основен приоритет на третия в листата за Бургас е подобряване на законовата уредба за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Необходима е значително по-лесно процедура за свикване на референдуми, като това трябва да включва намаляване на броя подписи, удължаване на срока за това и възможност за електронно събиране на подписи. 

„Възраждане“ е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!