Събота, 26 Oct 2024
    
Карнобат

Зов за помощ: Карнобатлия остана без къща и спестявания след пожар

  21.10.2024 12:14  
Зов за помощ: Карнобатлия остана без къща и спестявания след пожар

Георги РУСИНОВ

 

65-годишен карнобатлия е останал без къщата и спестяванията си след като пожар опустошава почти изцяло домът му. Синът му Тома Николов алармира за сериозната ситуация, в която баща му е изпаднал и стартира кампания за набиране на средства в негова помощ. Пред наш репортер той обясни, че пожарът е станал преди обяд през изминалия петък.

„Доколкото разбрах от съпругата ми, която е била вкъщи, в основата на комина е имало искри и се е запалил целият. Тя тази къщичка беше направена почти изцяло от дърво и се е възпламенила много бързо. Имаше изолация от вата и се е разгоряла още повече,  от там и покрива. Напълно е изгоряло всичко. Има запазена само една част от един навес, който беше пред нея“, каза Николов.

Благодарен е, че от огнената стихия се разминават само с материални щети. Всички са живи и здрави. Неприятен момент е, че спестяванията на баща му са били в дома и изгарят при пожара. Къщата се намира в един имот с основната, в която живеят Тома и съпругата му. Баща му и жената с която живее на семейни начала са били в малката къщичка.

„Към момента са в един имот на сестрата на баща ми, който не се използва от нея. Предвид, че и зимата се задава, ситуацията е много неприятна. На този етап все още разчистваме, не знам въобще какво ще излезе отдолу. Част от оградата беше зидана от кал. Има страшно много за разчистване все още. Вчера познати и комшии махнаха покрива. Къщата беше на два етажа, първият почти го бяха съборили. Идеята е след това да се направят една-две стаички, с баня и тоалетна – нещо съвсем обикновено, но да става за живеене“, обясни синът.

С леки материални щети са и две други къщи в съседство на имота.

Тома е убеден, че ще се справят с помощта на хората, тъй като в такива моменти сме съпричастни.

„Само от тази публикация във Фейсбук от вчера насам има към 1500 лева преведени, къде от приятели и познати, но и от доста непознати за мен хора. Наистина сме милосърдни българите, но за жалост ни сплотяват такива гадни каузи. Не сме търсили още помощ от общината, но вероятно ще се обърнем към тях да видим с какво могат да ни помогнат“, заяви той.

Публикуваме банковата му сметка, където ще се събират парите в помощ на баща му:

Банкова сметка:

БАНКА: Обединена българска банка

IBAN: BG10 UBBS 8155 1015 8729 99

Титуляр: Тома Енчев Николов


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Звезделина Каравелова: Нужни са инвестиции в инфраструктурата и в малките населени места
  23.10.2024 10:18      

При сериозен интерес от страна на гражданите премина отворената среща на кандидата за народен пре