Понеделник, 21 Oct 2024
    
Несебър

Рибеният фестивал привлече много почитатели в Несебър

  21.10.2024 12:45  
Рибеният фестивал привлече много почитатели в Несебър

 

 

Фестивалът „Есенни пасажи“ за единадесети път постигна своята мисия – да събира и обединява хората в Несебър. Той се провежда под патронажа на кмета  на Общината Николай Димитров и е  посветен на града и неговите жители и на рибарството, което е поминък  за местното население през хилядолетната история на Несебър.

За поредна година форматът доказа своята успешност и изпълни основната си цел - да представи възможностите и предимствата на Несебър като туристическа  дестинация в  есенните месеци.

Богатата кулинарно-културна програма на фестивала, в съчетание с хубавото време, събра на площад „Месамбрия“ хиляди  жители и гости на града.

Любителите на рибни деликатеси бяха очаровани от професионализма на шеф готвач Дико Томчев. В двата дни - събота и неделя той приготви  гозби, които публиката в удоволствие дегустира, и напътства  малки кандидат-готвачи  в първите стъпки в кулинарията. Играта „Намери съкровище“ отключи приключенския дух на децата, включили се в нея. Участниците едновременно се забавляваха и учиха, докато опознават историческите забележителности на магнетичния Несебър.

Местният бизнес също се включи във фестивалната фиеста. През трите дни производители на черноморски рибни продукти, сладкари, винари  и ресторантьори  имаха свои щандове на площад „Месамбрия“.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха местни и гостуващи музикални изпълнители.

Организацията  на културните мероприятия в общината е насочена към предоставяне на качествена програма, която да привлича     посетители целогодишно. В момента община Несебър подготвя разнообразни  коледно-новогодишни събития и очаква многобройни гости за светлите празници.