Понеделник, 21 Oct 2024
    
Несебър Общество

С ново интерактивно библиотечно пространство се сдоби училището в Равда

  21.10.2024 16:00  
С ново интерактивно библиотечно пространство се сдоби училището в Равда

 

Този  ноември ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Равда ще отбележи 140 години от създаването си. В навечерието на годишнината училището се сдоби с ново интерактивно библиотечно пространство, ситуирано на първия етаж на сградата. Изградено е от материали и цветове, които наподобяват книжни листи и мастило. Модерният интериор „пренася“ в света на книгите още с пристъпване прага на новата придобивка.

„PAPER AND PEN“ е наименованието на проекта за трансформация на училищен склад в интерактивно библиотечно пространство. Чрез съвременния си дизайн и богата функционалност то дава възможност за четене на книги, слушане на аудио книги, създаване на аудио разкази, провеждане на литературни дискусии. Библиотеката разполага и с пет авторски интерактивни игри, които надграждат знанията на учениците за първите издания в историята на българския книгопечат, развиват техните въображение и способност да изграждат художествен разказ, запознават ги с литературните жанрове и нови възможности за комуникация чрез „тайни езици“. 

 Вдъхновена от материалността на хартиения лист и мастилото, новата библиотека, която вече се използва, култивира у учениците любов към книгите, създаването на истории, формално и неформално общуване  в една модерна, функционална и привлекателна среда.