Понеделник, 28 Oct 2024
    
Общество

За проблем с блокирани животни алармира нестопанска организация

  27.10.2024 10:05  
За проблем с блокирани животни алармира нестопанска организация

 

Съобщение от неправителствената организация Animals’  Angels и Animal Welfare Foundation, които от десетилетия извършват разследвания във връзка с транспорта на животни - тема, по която сдружение КАЖИ работи също през годините бие тревога.

Пресрилийза е свързан с блокираните на границата между България и Турция 47 крави (юници), идващи от Румъния. В съобщението до медиите се дават повече подробности за този случай, при който от Animals’ Angels са във връзка със собственика от Румъния. Те посочват и други скорошни случаи и тяхното развитие.

Днес в някои медии се появи информация, че камионът вече е преминал в Турция, но нямаме официално потвърдена информация, защото виждаме, че е преписано съобщение на БАБХ. Ако това е така, то това би означавало, че кравите все още продължават да бъдат блокирани на границата с Турция и няма никаква промяна.

Ние от КАЖИ смятаме за изключително притеснително следното: Преди да излязат от България според адвоката на фирмата изпращач камионът е спрял за регламентирана почивка, за да бъдат кравите разтоварени, нахранени и напоени след 29 часов превоз на кравите в него. Колко време и наистина имало ли е почивка за животните преди да отидат в Турция?

Дали такава не е имало само по документи? Защо първата крава е починала само ден, след като са били блокирани? Дали животните са починали, защото са били прекалено наблъскани часове наред или защото не са получили достъп до достатъчно вода и храна?


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2024 Мнения
Делян Пеевски, председател на ДПС: Заедно превърнахме новото начало в необратим факт
  27.10.2024 21:50      

 Благодаря на избирателите за огромното доверие След месеци