Как изглежда „Поморийското агнешко“ и защо се твърди, че расте в морето? Великден в Поморие изглежда по особен начин. Местните хора слагат на трапезата уникален специалитет – хайвер от попчета. А традиционното агнешко често бива заменяно с калкан.
„Нарязаният калкан се овалва в брашно и престоява 2 минути, след което се пържи“, обясняват местните.
„Агнешкото го заменяме с калкан, защото се носят слухове, че месото идва от Нова Зеландия и къде ли не. Ние предпочитаме да се храним здравословно и използваме автентичен калкан“, сподели в ефира на „Събуди се“ д-р Валентин Продромов.
С усмивка поморийци наричат рибата „поморийско агнешко“ и казват, че то „расте в морето“ – защото какво по-добро от прясна риба, уловена рано сутрин, и поднесена на празничната трапеза.
Източник: Нова