Неделя, 05 Май 2024
    
Бизнес Бургас

Евтим Милошев с реклама на родното Черноморие

  25.04.2024 17:10  
Евтим Милошев с реклама на родното Черноморие

 

Служебният министър на туризма Евтим Милошев направи супер реклама на Черноморието, обявявайки в Бургас, че почива само на него. Това стана малко преди да влезе на закритата среща, която се състоя в Община Бургас.

Той коментира още, че очаква добра новина от парламента, където да се гласува изменение и допълнение на Закона за чужденците в България. Основните промени се отнасят до процедурите по предоставянето на възможност за дългосрочна и краткосрочна сезонна заетост на работници от трети страни.

„Това ще облекчи работата на чуждестранните работници от трети страни, които ще могат след изтичането да си я подновяват тук в България“, каза Милошев.

 В рамките на четири дни – от 24 до 27 април  той ще посети Българското Черноморие, а след това, на 26 и  27 април ще бъде във Велико Търново и Търговище.

След Бургас спирката за днес на министъра на туризма е Слънчев бряг, където заедно с бранша се обсъждат проблемите на бизнеса. Като вай-сериозен такъв отново се изтъква липсата на работна ръка. По статистически данни дефицитът възлиза на 25 -27 хиляди души.