Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

Искат лекарски кабинет в Победа

  19.04.2020 14:23  
Искат лекарски кабинет в Победа

Дона МИТЕВА

На втория етаж на сградата, където се помещава РУП-то в квартал „Победа”, да се обособи поне един лекарски кабинет предлага собственикът на фирма „Работническо дело” Йоско Алипиев. Мотивът му е, че по този начин ще се сведе до минимум движението на жителите на квартала към бургаските болници по време на карантината. „За броени дни се наемам да оправим стаите, молбата ми е администрацията на града да съдейства за осигуряване на дежурства от лекари там. Да се преглеждат всички, които имат нужда. Така по-малко обитатели на този рисков квартал ще хукват към болниците, и то цели семейства”, казва Алипиев.

По негови думи, в квартала няма достатъчно течаща вода, за да се повиши хигиената на хората там. Той признава и това, че са изведени чешми, от които всички, които се нуждаят да могат да си наливат вода от там, но смята, че в момент на пандемия това не е достатъчно.

Голяма част от личния състав на фирмата са влезли в ролята на доброволци и медиатори. Всички раздават маски в квартала и обясняват колко е опасен коронавирусът и как трябва да се пазят хората.

„В този тежък и за икономиката момент и ние се справяме трудно. Решението, което взехме заедно, бе да останат всички на работа с понамалени заплати. Другият вариант бе да съкратя половината, но така нямаше да е добре. Всички избраха варианта да се работи ако трябва през ден, но да има работа”, разказва Йоско за фирмената политика на оцеляване.

В навечерието на светлите Великденски празници от „Работническо дело” ще се спази традицията да даряват и ще бъдат раздадени 75 пакета. В тях ще има по 2 козунака и картон яйца. Семействата са посочени от работниците като крайно нуждаещи се.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил