Българското месо достига за едва 30-40% от потреблението в страната
Некачествено свинско месо от Западна Европа залива пазара у нас. Това предупреждават български производители. Заради недостиг на българско свинско месо, почти всички колбаси по витрините са внос, а качеството на суровината било по-ниско от това на българското, оказва проверка на "На твоя страна".
В същото време, цените на месните продукти на щанда тръгват нагоре.
Българското свинско достига за едва 30-40% от потреблението у нас, което се използва основно за прясна консумация. В преработката, при производството на колбаси, се влага предимно суровина от Испания, Франция, Дания, Германия и Белгия.
Според свиневъди у нас обаче качеството на вносното месо е по-ниско. В същото време и свиневъди, и преработватели отчитат драстично по-високи разходи – както при производството на месо, така и при производството на колбаси.