Сряда, 04 Oct 2023
    
Бургас Любопитно

Бургаските депутати избират родното море

  05.07.2023 11:01  
Бургаските депутати избират родното море

Напук на негативната реклама за Черноморието, бургаски народни представители са категорични, че предпочитат родното море за своята отруска. Част от тях ще съчетаят с планина, като отново ще се отдадат на прегръдката на българската природа. 

 

Любен Дилов-син ще се гмурка край Созопол, Несебър и Бяла

 

Най-добрият водолаз сред депутатите – Любен Дилов-син, това лято ще се гмурка в заливите на българското море. Обикновено той ходи и по екзотични дестинации, откъдето пуска снимки. Обичайно през август е по родните курорти. „Цяло лято ще съм тук“, каза той пред „Черноморски фар“. Ще се гмурка в района на Созопол, Несебър и Бяла.

За него юни бе блестяща възможност да се потопи под водата, защото не цъфти планктон и може да се гледат морски кончета и делфини, нищо че водата е малко хладна, но все пак си струва изживяването.

 

Даниела Божинова избира веган почивка в Обзор

 

Народният представител Даниела Божинова избира за своята лятна почивка Българското Черноморие, и по-конкретно Обзор. „Винаги ходя поне една седмица на веган почивка с „Вита Рама“. Това е несебърска фирма с много добра програма“, каза тя уточнявайки, че почивката на депутатите е само август месец. Във веган приключението тя няма да е сама, а ще сподели удоволствието със своята майка.

Бургазлийката се замисля и за една седмица на планина по време на летните жеги. „Обикновено ходим на язовир „Доспат“. Между другото хотелът, който са наели за веган почивката, за първи път е в гората на Обзор, така че там се съчетават и двете неща – море и планина“, каза Божинова.

Резово и Родопите предпочита инж. Петър Кънев

Дългогодишният народен представител от Бургаски избирателен район и водач на листата на „БСП за България“ инж. Петър Кънев има голям парламентарен опит и е избрал за своята лятна почивка да съчетае море и планина.

Една седмица той ще прекара в усамотението на Резово – най-южното кътче на родното Черноморие. А след това ще се отдаде на още една седмица релакс в красивата Родопа планина.


Анкета

Мнения

Бургас Култура Мнения
Боян Боев, писател: Вдъхновява ме най-вече историческата обстановка в България преди повече от век
  04.07.2023 16:28      

Младият писател работи с деца: показва им колко необятно е тяхното въображение