Четвъртък, 12 Oct 2023
    
Бургас

Седмокласниците на Математическата и на Коджакафалията в топ 15 в страната по успех от външното оценяване по БЕЛ

  13.07.2023 16:02  
Седмокласниците на Математическата и на Коджакафалията в топ 15 в страната по успех от външното оценяване по БЕЛ

На опашката е училището в Грозден

Дона МИТЕВА

Днес е първият ден от записването на приетите ученици на първи етап на класирани или подаване  на заявление за участие във второ класиране след седми клас.

В топ 15 на училищата в България според резултатите от Националното външно оценяване по български език и литература в 7 клас, на шесто място е ППМГ  "Акад. Никола Обрешков"  – Бургас. На 11 място е „Александър Георгиев Коджакафалията“. Следващото бургаско училище е класирано на 26 място и това е „Първо частно основно училище“.

Класацията се оглавява от Частно основно училище „Света София“, София.

В листата на първите сто училища в  страната бургаското присъствие се отбелязва от ОУ „Васил Априлов“, ЧОУ „Д-р Монтесори“.

 На опашката на класацията се нарежда училището в село Грозден. То заема 1723 място. Бургаското ОУ „Христо Ботев“. Карнобатското ОУ „Петко Рачев Славейков“ е на 1650 място. Близо до дъното на класацията стоят още ОУ „Иван Вазов“ – Русокастро, община Камено и ОУ „Хр. Ботев“ село Зидарово, община Созопол.

Без значение от показаните резултати всеки седмокласник ще намери своето място в училище, за да продължи обучението си в следващия етап. Резултатите на училищата са предоставени на Данибон от Центъра за оценяване в предучилищното и училищното образование и МОН.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Светла Стоева, ръководител на хорова школа „Милка Стоева“:      Нашето изкуство е трудно, некомерсиално и не особено популярно
  10.07.2023 12:02      

Светла Стоева е ръководител на хорова школа „Милка Стоева“ и диригент на