Вторник, 17 Oct 2023
    
Бургас

Кметът Николов: „ Преди 11години Бургас бе скован от ужас“

  18.07.2023 17:44  
Кметът Николов: „ Преди 11години Бургас бе скован от ужас“

По време на възпоменателната церемонията, по повод атентата на летището, кметът Димитър Николов започна обръщението си с думите: "Бургас ще продължи да пази в паметта си имената на невинните жертви. Злото, омразата и терорът винаги ще бъдат побеждавани с любов, приятелство и усмивка". Връщайки се назад в  годините той призна: „Бургас беше скован от ужас преди 11 години“.

Президентът Румен Радев почете жертвите на терористичния акт „Често казваме, че времето лекува, но няма лекарство за тази болка“

Посланикът на държавата Израел в България  Йорам Елрон заяви, че целият свят трябва да е единен, за да изкорени заплахата от терор и агресия. Той  подчерта факта, че след случая отпреди 11 години броят на израелските туристи, посещаващи България, се е увеличил.

На церемонията присъстваха Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи, Иван Гешев, бивш главен прокурор на Република България, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, представители на държавни институции, на еврейската общност в България и на дипломатическия корпус. За годишнината от тъжното събитие пристигна бащата на 36-годишния тогава шофьор на автобуса - Мустафа Кьосов, както и роднини на петте жертви от Израел.

Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи по времето на атентата се обърна към президента с молба да свика Консултативен съвет по национална сигурност и всички парламентарно представени партии да излязат с позиция, и да обявят Хизбула като терористична организация.

На помена присъства и бащата на загиналия български гражданин. Ахмед Кисьов не успя да сдържи сълзите си и промълви, че времето не лекува и болката продължава да е силна.

Възпоменателната церемония завърши с религиозна молитва, отслужена от израелски духовници.


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Мнения
Вицепрезидентът Илияна Йотова в Созопол: Народ, който притежава личности като Левски не може да бъде народ от периферията
  18.07.2023 14:04      

При откриването на паметника на Левски в Созопол официален гост бе вицепрезидентът Илияна Йотова.