Вторник, 21 Nov 2023
    
Мнения Царево

Защо един от безапелационните кметове на ГЕРБ в Бургаска област – Георги Лапчев, излиза от битката за местния вот

  22.08.2023 13:47  
Защо един от безапелационните кметове на ГЕРБ в Бургаска област – Георги Лапчев, излиза от битката за местния вот

Силвия Шатърова

Един от безапелационните кметове на ГЕРБ за Бургаска област – Георги Лапчев, излиза от битката за местния вот по свое желание. Днес той заяви пред екипа си, че няма да участва в изборите наесен, въпреки че социологиите му дават 80% доверие и щеше да бъде преизбран без никакъв проблем.

Като свой приемник Лапчев посочва Марин Киров, който от две години е негов заместник  и вярва, че той ще продължи  политиката му и общината ще се развива все така във възходяща позиция.

Пред репортер на „Черноморски фар“ Лапчев припомни, че още преди четири години е бил категоричен, че това е неговият последен мандат и независимо че процесите са динамични и малцина щяха да си спомнят този факт, Лапчев заяви, че е човек на честта и иска да покаже как се прави политика от отговорни хора.

„Думата трябва да се спазва, аз съм човек на честта. Три мандата са напълно достатъчни един кмет да развие своята програма и потенциал. Разбира се, че мога да спечеля четвърти и пети мандат, но това полезно ли ще е за Царево? Решението ми е добре осмислено и премерено. То е добре за общината и моите съграждани. В политиката има морал, човек трябва да си тръгне, когато е на върха“, категоричен бе той. По думите му, е оставил добре работеща система, която трябва да се надгражда и напълно променен град. Той допълни, че вярва в кандидатурата на Марин Киров. Лапчев заяви, че решението не е взето под натиск, а е напълно негово лично, както и това преди 12 години да влезе в кметската битка. „Постигнах неща, за които дори и не съм мечтал. Преди 12 години общината беше с 9 млн. лева бюджет, сега е с 31 млн. лева. За последните 100 години аз съм кметът, който е управлявал три пълни мандата. Горещо желая това да не остане така“, каза още той.

Като свои успехи той изтъкна образованието, филиала на Тракийския университет, пълното преобразяване на Царево и селищата, тяхната инфраструктура и това, че е изпълнил амбицията си да превърне общината в перлата на Юга. Категоричен е, че ще доведе докрай и битката за Медицинския център. „Вчера в центъра на Царево видях един напълно нов град и се гордея с това“, завърши той.

Днес решението, че се оттегля, е казал пред екипа си, защото не иска да научават от медиите.

 


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Защо един от безапелационните кметове на ГЕРБ в Бургаска област – Георги Лапчев, излиза от битката за местния вот
  22.08.2023 13:47      

Силвия Шатърова Един от безапелационните кметове на ГЕРБ за Бургаска област – Георг