Понеделник, 01 Яну 2024
    
Бизнес Любопитно

Тайната на печенето на пипер

  01.10.2023 14:36  
Тайната на печенето на пипер

Факт. 10 кила за час и половина

Дона МИТЕВА

Тайната на печенето на пипер в условия без тенекия сподели в социалната мрежа с приятели един от доказаните кулинари – Георги Маринчев.

След като мина регистрацията на листите и зае почетното шесто в листата на ГЕРБ, той се отдаде на приятното занимание да приготвя зимнина, демонстрирайки висш пилотаж при печенето на пипер.

Със снимка за доказателство той написа в социалната мрежа: „Тези дни спорихме с приятели дали е добре да се пекат чушки във фурната. Нали си му е сезон. Не ставало, много вода пускали…. Пускат, защото ги пекат на ниска температура и на практика ги варят.

На вентилатор и при 240–250 градуса загрята фурна стават като тези на снимката. Грам течност няма.

Опекох 10 кг за час и половина. Две тави, подходящата температура и всичко си е наред. А за това време реално не съм се занимавал повече от 5 минути общо. Само да ги обръщам на 15 мин. и да зареждам новите.

Разбира се, най-добре си е на огъня и ламарината, но за заети градски чада и това е ефективно решение“.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Министър Радев с първи коментар на фона на протеста на енергетици и миньори
  30.09.2023 16:44      

Енергийният министър Румен Радев даде брифинг пред медиите по повод протеста на енергетици и минь