Факт. 10 кила за час и половина
Дона МИТЕВА
Тайната на печенето на пипер в условия без тенекия сподели в социалната мрежа с приятели един от доказаните кулинари – Георги Маринчев.
След като мина регистрацията на листите и зае почетното шесто в листата на ГЕРБ, той се отдаде на приятното занимание да приготвя зимнина, демонстрирайки висш пилотаж при печенето на пипер.
Със снимка за доказателство той написа в социалната мрежа: „Тези дни спорихме с приятели дали е добре да се пекат чушки във фурната. Нали си му е сезон. Не ставало, много вода пускали…. Пускат, защото ги пекат на ниска температура и на практика ги варят.
На вентилатор и при 240–250 градуса загрята фурна стават като тези на снимката. Грам течност няма.
Опекох 10 кг за час и половина. Две тави, подходящата температура и всичко си е наред. А за това време реално не съм се занимавал повече от 5 минути общо. Само да ги обръщам на 15 мин. и да зареждам новите.
Разбира се, най-добре си е на огъня и ламарината, но за заети градски чада и това е ефективно решение“.