Неделя, 10 Мар 2024
    
Бургас

Пазарувай и помогни на нуждаещи се: Кампанията „Купи и дари“ ще се проведе на 16 и 17 декември

  10.12.2023 12:18  
Пазарувай и помогни на нуждаещи се: Кампанията „Купи и дари“ ще се проведе на 16 и 17 декември

На 16 и 17 декември /събота и неделя/ в Бургас ще се проведе традиционната благотворителна кампания "Купи и Дари". Събитието се организира съвместно от Ротаракт клуб Бургас - Пиргос и БЧК - Бургас. Кампанията ще се проведе в магазин МЕТРО. На място ще има доброволци, които ще разказват за инициативата и ще насочват желаещите, които искат да се включат. Целта на проявата е да бъдат подпомогнати социално слаби семейства и хора в неравностойно положение с хранителни продукти и домакински консумативи от първа необходимост.

Всеки, който иска да се включи, може да добави по нещо в количката си, докато пазарува - брашно, леща, боб, сок, консерви и др. На излизане продуктите се оставят в предназначените за това места след касовата зона. След края на кампанията всички събрани продукти ще бъдат разпределени в пункта на БЧК - Бургас, а в навечерието на празниците „Купи и дари” ще зарадва семейства и възрастни хора в нужда. Организаторите от Ротаракт клуб Бургас - Пиргос призовават бургазлии да се включат в кампанията и да покажат за 15-та поредна година, че въпреки предизвикателствата на деня, най-важно е да не забравяме да бъдем човечни и да подаваме ръка на нуждаещите се.

Ако желаете да се включите като доброволец, можете да изпратите имейл на [email protected] или да позвъните на тел. 0883414199, където ще получите повече информация.