Събота, 27 Апр 2024
    
Поморие

В Поморие осигуряват допълнителни паркоместа с ремонт на кръстовище

  17.03.2024 11:19  
В Поморие осигуряват допълнителни паркоместа с ремонт на кръстовище

Георги РУСИНОВ

 

Допълнителни паркоместа ще бъдат осигурени с реализирането на ремонт на кръстовище в Поморие. Репортерска проверка на „Черноморски фар“ показа, че общината е обявила обществена поръчка за реконструкцията на съществуващото кръстовище при улиците „Княз Борис I“ и „Европа“ в морския град.

То е триклонно и всички посоки на завиване са позволени. Платната за движение в обхвата му са с различен габарит. При „Княз Борис I“ са 2 x 2 x 3.50 метра, по „Европа“ са 2 х 3.50 метра и по „Солна“ – 2 х 4 метра.

Целта на проекта е да се извърши реконструкция на кръстовището и изграждане на връзка между кръстовището и улица „Европа“. Новоизграденият участък на улицата ще е с дължина около 105 м. Целта е по нея да се организира и крайулично паркиране. Реконструкцията включва изграждане на паркинги, тротоари, осветление и отвеждане на повърхностните води.

Изпълнението следва да приведе улиците в необходимото експлоатационно състояние за провеждане на автомобилното движение и пешеходния поток при максимални условия на безопасност и комфорт.

Прогнозната стойност на дейностите е в размер на 1 292 337,16 лева, без ДДС.