Събота, 27 Апр 2024
    
Айтос

Евродепутат и народни представители обсъдиха значението на българската литература и автори с будни младежи

  25.03.2024 16:22  
Евродепутат и народни представители обсъдиха значението на българската литература и автори с будни младежи

Евродепутатът Илхан Кючюк и народните представители Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан се срещнаха с будни айтоски деца в Денят на европейските автори. Поканата е от ръководството на СУ „Христо Ботев“ в града и преподавателят Бранимира Николова.

Срещата се проведе в библиотеката на училището, а в своето изложение Кючюк, който е и председател на партия ALDE акцентира върху ролята и значението на българската и европейската литература и съвременните автори, които са пулсът на новите процеси в Европейския съюз.

„Приятно бяхме изненадани от интереса на айтоските ученици към Европейския съюз, неговата роля за живота на младите хора и за ползите от Еврозоната. Техните въпроси към г-н Кючюк превърнаха срещата в приятелски разговор и ни дадоха възможност да се докоснем до надеждите и мечтите на младите хора. Благодаря на г-н Илхан Кючюк, който бе част от това вълнуващо събитие за учениците от СУ "Христо Ботев"! Благодаря на младите хора, които с ентусиазъм и надежда се интересуват от Европейския съюз и перспективите, които дава членството на страната ни в този съюз!“, заяви Севим Али.