Събота, 27 Апр 2024
    
Мнения Спорт

Васил Евтимов, старши треньор на БК „Черноморец“: Продължаваме напред за дубъла

  25.03.2024 17:09  
Васил Евтимов, старши треньор на БК „Черноморец“: Продължаваме напред за дубъла

Интервю на Георги РУСИНОВ

 

– Г-н Евтимов, след 49 години „Черноморец“ отново спечели Купата на България! Как се чувствате след този исторически триумф?

– Първо искам да благодаря на всички фенове, които бяха верни на клуба в тези 3 дни. Всички те, които пристигнаха в залата да ни подкрепят и за трите мача. Искам специално да им благодаря, защото без тях това нямаше да бъде възможно. От друга страна, много се радвам, че успяхме да спечелим този трофей след 49 години, откакто е спечелена последната Купа на България в Бургас. Мисля, че вървим напред, с всяка година надграждаме. Трудът, който полагаме, наистина се показва на терена. На играчите искам да кажа едно голямо браво за истинската и мъжката игра, която показаха в тези три мача от турнира.

– В първенството „акулите“ също са водач. Ще гоните ли дубъл със спечелването на титлата?

– Купата на България наистина е различен турнир, който се провежда в 3 дни, а в първенството битката ще бъде по-дълга. Остават още 7 мача до края на годината и след това започват плейофите. Искам максимално да се концентрираме върху всеки мач и да излизаме с желание за победа, защото искаме да запазим нашето домакинско предимство. Миналата година на финала разбрах като треньор колко е важно да играеш първите два мача от финала вкъщи. Така че това ни е една от основните цели тази година – да побеждаваме и да продължаваме да сме лидери в първенството. Както казах, да си домакин на финал е от огромно значение.

– Чия подкрепа е важна за успехите на отбора?

– Искам да благодаря на нашия кмет Димитър Николов, на нашия собственик Ивайло Славов и неговия син Марко Славов. Тези хора заслужават също толкова много този успех с труда, който полагат и за вярата, която имат към нас и най-вече към мен, за да мога да водя този отбор – „Черноморец“. Затова сме им благодарни и ще продължаваме да ги радваме с мъжка и здрава игра на терена.

– Влизате в един много важен етап от надпреварата в първенството. Предполагам на играчите ще кажете да се съсредоточат максимално след еуфорията от спечелването на Купата на България?

– Да, аз им дадох почивка до сряда вечерта, тъй като три дена преди това играха един след друг, а това са много усилия. Това, че следващият ни мач е последен от кръга, ще ни помогне изключително много, защото ще ни даде два дни повече почивка. Това е гостуване срещу „Балкан“ в Ботевград в понеделник. Имаме време да се подготвим, защото там няма да ни е лесно въобще.

– Какво ще пожелаете на феновете на баскетбола?

– Надявам се да продължават да ни подкрепят, защото наистина оценяваме тяхното присъствие в залата и атмосферата, която създават. Надявам се сега зала „Бойчо Брънзов“ да не се окаже много малка за феновете, защото съм сигурен, че с това, което постигнахме интересът на хората ще се увеличи. Нас в Бургас това само трябва да ни радва. Надявам се, че ще ги видим още в следващия домакински мач, който е срещу „Спартак“ (Плевен). Ще покажем купата на хората, които не са могли да дойдат на финала. Продължаваме напред с идеята, както казахте, да направим дубъл! Защо не?