Сряда, 03 Юли 2024
    
Царево

Параклис на Св. Николай Чудотворец ще закриля Лозенец

  03.07.2024 14:31  
Параклис на Св. Николай Чудотворец ще закриля Лозенец

Сливенският митрополит Арсений пристигна днес в Лозенец, той бе посрещнат от кмета на общината Марин Киров и кмета на село Лозенец Женя Гандиева.

Кметът на общината и митрополитът обсъдиха доброто взаимодействие между местната власт и Митрополията и съобщиха добрата новина: в Лозенец ще бъде поставен параклис, посветен на Св. Николай Чудотворец, който да закриля рибарите, местните жители и гостите на общината и населеното място. На мястото, отредено за параклис беше прочетена молитва, а Дядо Арсений благослови доброто дело.

Параклисът ще се постави по инициатива на общината и на дарители, а кметът на община Царево заяви: „На брега на морето, над рибарския кей ще поставим красив параклис, който в момента се изографисва и който ще бъде в чест и прослава на Св. Николай. Около параклиса ще проектираме парково пространство, точно на брега на морето, което да се обвърже с проекта на рибарска лодкостоянка, който разработваме в момента, за да кандидатстваме по оперативна програма и който ще даде на местните рибари едно модерно и сигурно съоръжение. До края на месец юли параклисът ще бъде поставен.В гр. Царево също продължаваме с подобна инициатива – параклис на Св. Николай“.