Неделя, 01 Сеп 2024
    
Спорт

Бургас събира елита на водната топка до 19 години в Европа

  01.09.2024 10:00  
Бургас събира елита на водната топка до 19 години в Европа

Равностойно представяне в срещите от Европейското първенство по водна топка за мъже до 19 години очаква от своите възпитаници селекционерът на националния отбор на тима.

Това заяви наставникът на лъвовете Ивайло Пачалиев на пресконференция в Бургас ден преди старта на надпреварата, която ще се проведе в Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“. На нея присъстваха още зам.-кметът Манол Тодоров и председателят на Българската федерация по водна топка Дарий Дановски.

„В Бургас ще се състезават най-добрите по водна топка във възраст до 19 години. След олимпиадата в Париж, всички погледи са обърнати към Бургас в момента, защото тук ще бъдат състезателите, които след 4 години ще определят водната топка в световен мащаб“, каза председателят на федерацията Дарий Дановски.

Дановски даде висока оценка на условията за провеждането на форум от такова високо ниво в Бургас.

„Получихме изключителна подкрепа от Община Бургас. Това са най-невероятните условия – изключителен басейн, настаняване, транспорт, комуникации, условия – ние сме участвали в много първенства в чужбина, потвърждават го и другите отбори – не е правено досега такова първенство“, допълни Дановски

Надпреварата стартира в неделя – 1 септември. Официалното отриване ще е мачът между България и Словения, който започва в 19.00 часа. Входът за срещите е свободен.