Петък, 27 Сеп 2024
    
Бургас Общество

Парапланерите-ел. тротинетки във въздуха- кацат и карат безконтролно

  04.09.2024 14:19  
Парапланерите-ел. тротинетки във въздуха- кацат и карат безконтролно

 

Бургазлия пита: Кой е отговорен при инциденти в Морската градина

 

Бургазлия отправя сигнал до Общинския съвет и Община Бургас, в който описва инцидент от преди няколко дни. Прапланерист се приземява сред плажуващите на Северния плаж. За късмет пострадали няма. Но човекът поставя сериозни въпроси за романтичната и интересна атракция: „Как се регламентира практикуването на този спорт парапланеризъм и развлечението полет с парапланер в Морската градина Бургас? Безопасно и сигурно ли е? Кой отговаря за реда? Заплаща ли се на общината ползването  стартовата площадка, а на концесионера на Северния плаж – Бургас  мястото за кацане, защото това е и търговска дейност? Кой ще е отговорен при инцидент с парапланер“.

Гражданинът коментира също, че няма информационни табели, както на старта, така и на местата за приземяване и обозначение на табелата на концесионера.

Изводът, който прави вносителя на сигнала е следният: „Ситуацията става сходна с движението на ел. тротинетки и велосипеди по двете пешеходни улици „Александровска“ и „Ал. Богориди“, където водачите преминават с висока скорост на слалом между хората“.