Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бургас

Боби Траша си отиде, но легендата му ще живее завинаги!

  03.09.2024 12:12  

Последното интервю на Боби Траша малко след като издаде книгата си „Легенда, родена от гатанки“
  Георги Русинов

Георги РУСИНОВ

 

След дългогодишна борба с рака ни напусна легендарният бургазлия Борислав Ташев, познат повече като Боби Траша. Починал е тази сутрин след като е бил приет в болница заради влошаване на състоянието, споделиха близки.

Невероятен човек – символ на мъжкарското поведение, силния дух и непоколебимия характер. Това ще каже всеки, който познава Боби. А те са много, много хора из цяла България и по света. Докоснал е всеки по различен начин – къде със спортните си успехи, акробатските си шоута и разбира се – Сатан! Дискотеката, която се превърна в сигурно пристанище за феновете на рок и метъл музиката в началото на 90-те.

Тази година Боби постигна една своя мечта и издаде дългоочакваната си книга за Сатан – „Легенда, родена от гатанки“. Преди това издаде и стихосбирка. Всестранно развита и талантлива личност, страхотно чувство за хумор и самоирония, добър човек, неотказвал помощ на никой. С всичко това и със словото, което остави на хартия, Боби ще живее завинаги. Да, борбата беше тежка и навярно времето му да си почине най-накрая дойде.

В разговор с него, който бе един от последните ми, ми каза следното: „Жорка, един ден всички ще се съберем в небесната група и ще слушаме як хеви метъл, братко!“

Докато се срещнем отново, приятелю! 

Публикуваме последното интервю с него:

Култовата рок дискотека „Сатан“ има своята „Легенда, родена от гатанки“

На семейството и приятелите на Боби - съболезнования за огромната загуба!