Вторник, 17 Сеп 2024
    
Несебър

Училищата и детските градини в Община Несебър са готови за първия учебен ден

  03.09.2024 16:16  
 Училищата и  детските градини в Община Несебър са готови за първия учебен ден

Кметът на Несебър Николай Димитров проведе среща с директори на общинските училища и детски градини относно готовността на образователните заведения за новата учебна година. Засегнати бяха въпроси, свързани с организационната и материално-техническата обезпеченост, началото на образователния процес, ресурсната обезпеченост, хигиенни условия, приключилите ремонтни дейности. Бе засегната и темата за разделното събиране на отпадъци и изграждане на отговорно поведение и отношение на деца и ученици към екологичното възпитание.

Обсъдена бе сигурността и безопасността на територията на учебните заведения. „Община Несебър има една от най-модерните и съвременни образователни бази в България и продължава да надгражда, за да даде възможност на децата да се обучават в най-добрите условия и да изявяват своите  способности. Но както навсякъде по учебните заведения съществува въпросът за осигуряване на реда и опазване на материалните активи. Имаме грижата да подсигурим присъствието на Звеното за самоохрана,  чиито служители отново ще регулират достъпа на външни лица до училищата и вътрешния ред в сградите.“, заяви по време на срещата кметът на Община Несебър Николай Димитров.

Поддържането, обогатяването и осъвременето на образователната инфраструктура е в изпълнение на последователната и приоритетна политика на Общинска администрация, а резултатите са налице  – училищата и детските градини са едни от  най-поддържаните, модерни и съвременни в страната ни. Сред единайсетте образователни институции две са иновативни  – СУ „Любен Каравелов“ – Несебър,  и ОУ „Св. св. Кирил Методий“ – Свети Влас.