Вторник, 17 Сеп 2024
    
Несебър Спорт

Несебър домакинства международен турнир по спортни танци

  05.09.2024 14:02  
Несебър домакинства международен турнир по спортни танци

 

 

Международният турнир по спортни танци  „Купа Несебър“  ще събере този уикенд над  1400 участника в  най-новото спортно бижу на общината  -Многофункционалната зала „Арена Несебър“. Състезателите, които ще покажат красотата и грацията на танцовото изкуство, са от 14 държави – България, Германия, Гърция, Израел, Молдова, Нидерландия, Полша, Словения, Румъния, Турция, Чехия, Узбекистан, Украйна и Унгария. Организатори на голямото спортно събитие, към което интересът е изключително висок, са КСТ „Несебър“ и Община Несебър.  Официалното откриване на турнира, който се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров, е на 7 септември от 19  ч.

От клуба домакин - КСТ „Несебър“, в предстоящия турнир ще вземат участие 10 състезателни двойки и 15 момичета, които ще се представят в различни възрастови категории - от деца до 7 години до състезатели над 13 години, в латиното дисциплини самба, чача, румба, джайв и в стандартните дисциплини английски влас, танго, виенски валс и куикстеп.

Международният турнир по спортни танци „Купа Несебър“ се провежда под шапката на световната федерация по спортни танци WDSF.

От 1997 г. WDSF е единственият международен ръководен орган на DanceSport , признат от Международния олимпийски комитет- МОК. Към настоящия момент членове на WDSF са 96 държави.Състезателните дисциплини, които са включени по шапката на WDSF не се ограничават само до стандартни и латино танци също влизат рокендрол, буги-вуги, градски танци, диско танци, карибски танци, фолклорни танци и хип- хоп и брейк.