Сряда, 18 Сеп 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Изпълнителното бюро на БСП: ЦИК да отхвърли регистрацията на Нинова

  09.09.2024 17:10  
Изпълнителното бюро на БСП: ЦИК да отхвърли регистрацията на Нинова

„Очакваме ЦИК да отхвърли регистрация по внесените днес от Георги Свиленски и Иван Ченчев документи, защото в избори би следвало да участват партии, а не откраднати абревиатури”.

Това обявиха от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

„Няма да допуснем 133-годишната партия на българските социалисти да бъде открадната от няколко човека, в нарушение на решенията на колективните органи на партията и в разрез с морала и политическата логика. Продължаващите им опити да злоупотребяват с името на партията, да внасят  разделение и да демотивират социалистите и симпатизантите на лявата идея вече предизвикват единствено съжаление и насмешка”, посочват от Изпълнителното бюро.

„Внесените днес в ЦИК документи за регистрация на БСП от Свиленски и Ченчев – лица, които вече не са членове на БСП, представляващи Корнелия Нинова, която вече не е нито председател, нито член на БСП, с подписка, която не е събрана от легитимните местни структури на партията, е опит съзнателно да се навреди както на БСП, така и на широката лява коалиция. Това се прави в интерес на сили, които не искат да има силна българска левица”, допълват от Изпълнителното бюро.

„Легитимното ръководството на БСП ще пристъпи към регистрацията на КП „БСП – Обединена левица” за участие в предсрочните парламентарни избори веднага щом Върховният касационен съд след заседанието си днес оповести своето решение по вписването на Атанас Зафиров като изпълняващ функциите председател на БСП”, подчертават от Изпълнителното бюро.