Сряда, 18 Сеп 2024
    
Бургас

1414 участници от 19 държави ще участват в Golden Age Gym Festival в Бургас

  11.09.2024 16:08  
1414 участници от 19 държави ще участват в Golden Age Gym Festival в Бургас

Бургас ще бъде домакин на престижния Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години – Golden Age Gym Festival, който ще се проведе от 21 до 28 септември. Събитието ще събере над 1400 участници от 19 държави, сред които България, Норвегия, Германия, Франция, Япония и други. Най-голямата група идва от Норвегия с 300 ветерани гимнастици.

Откриването ще бъде зрелищно с парад на участниците, а програмата включва семинари, уъркшопи, здравни форуми и спортни демонстрации на различни локации в града, като Летния театър, Културен център „Морско казино“, Северния плаж и парк „Езеро“.

В периода от 23 до 27 септември ще се проведат различни уъркшопи по пилатес, аква гимнастика, йога, танци и гимнастика. Специални сцени ще бъдат изградени за представленията на ансамблите, които ще показват уменията си пред публика.

Част от програмата е и здравен форум на 25 септември, който ще обсъжда теми като баланс, здраве и независимост в зряла възраст. Участниците ще имат възможност да научат за различни практики за поддържане на добро здраве, включително паневритмия.

Фестивалът се организира от Европейската федерация по гимнастика и Българската федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас. Събитието ще популяризира града като спортна, културна и туристическа дестинация, както и като център за активен и здравословен начин на живот.