Сряда, 18 Сеп 2024
    
Мнения Общество

Делян Пеевски: Има едно ДПС. Доган е от земеделците. Ново начало без деребеи!

  12.09.2024 11:59  
Делян Пеевски: Има едно ДПС. Доган е от земеделците. Ново начало без деребеи!

 

"Раздвояване няма. Има едно ДПС, няма друго. Ахмед Доган е от земеделците". Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Тази тема приключи, категоричен бе той.

По думите на Пеевски всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили.

"ДПС отива на избори. Друга тема няма. Единственото нещо, което мога да кажа на нашите избиратели, е ново начало без дерибеи", посочи той.

"ДПС - Ново начало е на избори, това е най-нормалното", подчерта Пеевски. Той не одобрява идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за връщане на изборните правила към тези от 2009 г., когато имаше и мажоритарен вот. "Нищо не трябва да се променя. Виждали сме това с мажоритарната - не е ок, за нас системата работи добре. Промени не трябват", отсече той.

На 11 септември Върховният административен съд (ВАС) задължи Централната избирателна комисия (ЦИК) да регистрира коалиция ДПС-Ново начало. Магистратите приеха, че те първи са подали заявлението в Комисията. Снощи ЦИК изпълни решението на съда и регистрира коалиция "ДПС-Ново начало" с председател Делян Пеевски за предсрочните парламентарните избори на 27 октомври.