Вторник, 17 Сеп 2024
    
Бургас

Близо 25 000 ученици прекрачват прага на бургаските училища днес

  16.09.2024 07:39  
 Близо 25 000 ученици прекрачват прага на бургаските училища днес

За поредна година имаме ръст в броя на учениците, които ще прекрачат прага на бургаските училища!, заявиха от Община Бургас.

Те са 24 800, а първокласниците са 2050. Най- малките отново ще влязат в напълно обновени класни стаи, като част от бургаската програма “Първокласно начало”.

Започва изграждането на нов корпус на ДГ „Ален Мак“ в кв. „Сарафово“. Там ще отвори врати и нов корпус на ОУ „Христо Ботев“, за да поеме големия брой деца в квартала.

В ОУ „Антон Страшимиров“ също ще посрещнат учениците си след извършен основен ремонт на сградата, въведени мерки за енергийна ефективност и STEM кабинет, както и в ОУ „Георги Бенковски“, където също се направи освен ремонт в класните стаи и нов STEM кабинет, вече имат асансьор, достъпна среда за хора с увреждания и обновен училищен двор.

Продължават строителните дейности в ДГ „Вълшебство“ и в новия корпус на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, а преди дни започна друг дългоочакван ремонт – на Спортното училище „Юрий Гагарин“. Тече строителството и на друг знаков за цялата Бургаска област обект – Центъра за върхови постижения с прилежащо общежитие към иновативната ПГКПИ.

Имаме готовност за строителство на новото училище в кв. „Крайморие“, което ще бъде филиал на ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ и на проект за изграждане на нов корпус на ОУ „Васил Априлов“.

Във всички 52 училища на територията на община Бургас предстои изграждането на STEM кабинети по Националния план за възстановяване и устойчивост. Продължаваме и с програмата за обновяването на училищните дворове.