Вторник, 17 Сеп 2024
    
Несебър

Новата учебна година в Несебър започна

  16.09.2024 13:18  
Новата учебна година в Несебър започна

Над 300 са първолаците, които днес прекрачиха училищния праг в Община Несебър. От тях 136 ще учат в най-голямото училище – СУ „Любен Каравелов“.

В деветте училищни институции на общината тази година ще се обучават малко повече от 2550 ученици, в детските градини – над 900 деца, като в задължително предучилищно образование са над  400 малчугани.

Градоначалникът Николай Димитров по традиция бе на тържеството на СУ „Любен Каравелов“, където  пожела успешна учебна година, изпълнена с щастливи моменти, всеотдайност, мечти и удовлетворение от постигнатото. Кметът бе категоричен, че Община Несебър ще продължава, както и досега да създава условия за оптимална работна среда и  комфортни условия за протичане на образователния процес чрез обновление на образователната инфраструктура на нейна територия. Той бе категоричен, че учебната база  на Община Несебър е една от най-модерните и съвременни в България.

Успешна и ползотворна учебна 2024/ 2025 година пожела и директорът на СУ „Любен Каравелов“ Ева Зивилдиева.

Празничната програма по случай началото на учебната година в най-голямото училище в Несебър бе изпъстрена с тематични стихове и песни.

Традицията в училищата на територията на общината с прием на първокласници бе спазена и след първия училищен звънец  в сградите първо бяха въведени най-малките. За всяко дете имаше подарък –книжка и грамота от името на кмета Николай Димитров.