Вторник, 17 Сеп 2024
    
Бургас Общество

С обновена сграда започват учебната година в ОУ „Георги Бенковски“ /СНИМКИ/

  16.09.2024 13:45  
С обновена сграда започват учебната година в  ОУ „Георги Бенковски“ /СНИМКИ/

 

60 ученици повече престъпват прага на школото

Дона МИТЕВА

С 60 ученици повече, освен ремонт в класните стаи, нов STEM кабинет,  асансьор и достъпна среда за хора с увреждания в ОУ „Георги Бенковски“ учители, ученици и родители откриха учебната година.

На сцената в обновения училищен двор талантите на училището пяха, танцуваха и рецитираха. По традиция отец Павлин от храм „Св. Атанасий“ отслужи литургия и поръси всички за здраве.

Гост на тържеството бе зам.-кмета с ресор „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Михаил Ненов.

Директорът на училището Петко Георгиев поздрави учениците „Тази нова учебна година за нас е специална, защото откриваме обновено училище по проект „Модернизация на сграда и обзавеждане, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изграждане на STEM център, осигуряване на достъпност и облагородяване на дворното пространство“, чийто бенифициент е Община Бургас. Тук е мястото да изкажа голямата си благодарност към всички екипи, работили по изпълнението на проекта.

В първия учебен ден започваме отново  с ентусиазъм, с поглед към нови хоризонти, мотивация за професионални победи и набелязани предизвикателства.

Скъпи първокласници, вярвайте на вашите учители – те не само ще ви дадат знания, но ще ви учат как да преоткривате живота, как да стъпвате уверено и как да се справяте в трудни моменти. Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в мечтите и ги следват.

Уважаеми по-големи ученици една китайска поговорка гласи: „Знанието е съкровище, което ще последва своя собственик на всякъде“. Отворете се за знания! Учете, творете, спортувайте. Бъдете активни!

Скъпи колеги, желая ви успешна нова учебна година. Нека заедно! На добър час!“

Към поздравленията се присъедини и Михаил Ненов: „ От името на кмета на Община Бургас ви поздравявам с този много по-специален за вашето училище първи учебен ден. Още от днес всички вие ще може да се насладите на новата образователна среда, която бе реализирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост чрез Община Бургас с грижа за нашите ученици и за техните преподаватели.

Дълбоко вярвам, че инсталираните нови технологии и обновената образователна среда  ще създадат условия за много по-качествено и много по-приятно пребиваване в училище.

На първокласниците пожелавам да откриват света с нови очи, да създадат нови приятелства и да бъдат едни от най-успешните ученици на Бургас.

На вас, скъпи родители, пожелавам, заедно с учителите на своите деца да изградите партньорства, така че заедно да подпомагате тяхното развитие.

На добър час на цялата училищна общност!“

Богатата музикално поетична програма повдигна настроението на всички ученици, учители и родители. А специалният гост, който бе изненада за общността певецът Георги Дюлгеров сложи емоционален край на събитието.

Традиционно директорът връчи на най-малките ключът на знанието и лисна менче с вода, докато биеше първият звънец за тях.